logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
19. edicija festivala u Svetvinčentu
26.06.2018.

19. edicija festivala u Svetvinčentu

Novo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se po 19. put, od 19. do 22. srpnja, u pitoresknom gradiću Svetvinčenat u Istri. Tijekom četiri dana bogatog programa sastavljenog od predstava suvremenog plesa, fizičkog teatra i drugih neverbalnih formi, Svetvinčenat će ponovno zaplesati zajedno sa umjetnicima iz raznih krajeva svijeta, uvijek gostoljubivim mještanima i vjernom publikom.
U 19. ediciji festival će ugostiti deset raznovrsnih plesnih izvedbi autora i autorica koji redom predstavljaju i slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova i izraza.

U 19. ediciji festival će ugostiti deset raznovrsnih plesnih izvedbi autora i autorica koji redom predstavljaju i slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova i izraza. Plesni program bit će, kao i svake godine, izveden na raznim lokacijama ovog živopisnog istarskog gradića. Iz Španjolske stižu umjetnici Pere Faura & Jesus Rubio Gamo, iz Finske Willman Dance Company, iz Italije Marco Chenevier, iz Belgije kompanija slovačkog koreografa Antona Lachkya, a vraća se i jedinstvena Sabine Molenaar. Posebno se veselimo povratku slovenske EnKnapGroup koja dolazi sa koreografijom renomiranog Josepha Nadja (Dark Union prema kultnoj Canard Pékinois). Recentne radove predstaviti će i mladi umjetnici Borna Babić & Louis Thuriot, te domaći ansambli Studio za suvremeni ples za čiji trio koreografiju potpisuje Clement Layes i Zagrebački plesni ansambl koji se u Svetvinčenat vraća s Tartuffom Matije Ferlina.
Osim izvedbenog programa, održati će se radionica za profesionalne plesače i izvođače Tijelo kao stanje uma belgijske umjetnice Sabine Molenaar.

I ove godine Festival nastavlja suradnju s međunarodnom plesnom platformom Aerowaves koja za cilj ima povezivati i upoznavati uzbudljive nadolazeće plesne umjetnike, međunarodne projekte te publike diljem svijeta. Tri plesne izvedbe u sklopu ovogodišnjeg programa dio su platforme

Aerowaves. Od 2000. godine Festival je ugostio više od 200 radova domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa, povezao mnogobrojne umjetnike i producente u buduće suradnje, inicirao otvaranje Mediteranskog plesnog centra u kojem se od 2011. održavaju rezidencijalni i edukativni programi te izvedbe predstava, a i dalje kontinuirano i kvalitetno surađuje s gostoljubivom lokalnom zajednicom te se potvrđuje kao specifičan i nezaobilazan dio kulturne ponude Istre i čitave države.

Ovaj Festival je jedinstvena kulturna manifestacija koja već devetnaest godine djeluje kao privremeno sjecište i platforma plesnih autora i stručnjaka, kao i publike koja prati plesnu umjetnost - međunarodni festivalski program sastavljen od suvremenog plesa, fizičkog teatra, mime, cirkuserije, uličnog teatra, te edukativnih seminara i radionica – svim zainteresiranima tako približava suvremene tendencije i nove koreografske rukopise autora i autorica iz Europe i svijeta.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio