logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
13. Festival plesa i neverbalnog kazališta - najava programa
19.06.2012.

13. Festival plesa i neverbalnog kazališta - najava programa

Ovaj najvažniji ljetni plesni festival u Hrvatskoj ugostiti će ove godine umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovačke, Francuske, Austrije i Hrvatske...

Trinaesta edicija festivala ponovno predstavlja izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe i ansamble.
Publika će imati priliku vidjeti žanrovski različite predstave suvremenog plesa, a ističemo poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi sa predstavom Animal, trupu Señor Serrano s vizualno snažnom multimedijalnom predstavom Katastrophe, te Wazovol koji otvaraju Festival s De pied ferme, predstavom novog cirkusa.

Predstaviti ćemo i hrvatske umjetnike, od kojih izdvajamo Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu Sad Sam Lucky, koja je nastajala u Svetvinčentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu Đurđević i Ivu Horvat koje će premijerno izvesti predstavu Ustav Republike koja je također dio festivalskog rezidencijalnog programa.

Publika će imati priliku vidjeti snimku predstave Blanche neige (Snjeguljica) istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesača na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier.

Uz bogat program koji će se održavati u Kaštelu Grimani i Art Centru, pozivamo publiku da nam se i ove godine, već tradicionalno pridruži na besplatnom programu na renesansnom trgu!

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU Desk KE ACE PICE Općina Svetvincenat GEO-ING ZKM Fabrika Foscari b&b
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Glas Istre Večernji.hr IstraIN Radio Maestral Radio Istra rovinj.fm
Donatori
bio&bio