logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
ALIEN EXPRESS
21.07.2017.

ALIEN EXPRESS

autori i izvođači: Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek

dizajn svjetla, trailer i fotografije: Borut Bučinel

glazba: Kristijan Krajnčan

mentor: Kaja Lorenci

producent: Urška Pleše

produkcija: Flota, Ljubljana

koprodukcija: Plesni teater Ljubljana

uz potporu: Grad Ljubljana

Uskočite u astralni vlak koji vas vodi na putovanje preobrazbi. Pretvarajući Davida i Golijata u Kentaura, penjući se na planinu ili pjevajući ljubavnu pjesmu, Žigan Krajnčan i Gašper Kunšek prizivaju na pozornicu snolike slike. ALIEN EXPRESS je razoružavajući i napeti duet, čvrsto ukotvljen u osvježavajućem prijateljstvu.

Žigan Krajnčan rođen je 1995. u Kranju. Sa četiri godine počeo je učiti violinu. Šest godina kasnije odlučio je prebaciti se na trombon, koji je svirao tri godine. Ujedno je bio član tri različita dječja zbora. U osnovnoj školi je glumio, pjevao i plesao u dva mjuzikla i jednom filmu. Kad je završio osnovnu školu, odlučio je upisati se u školu suvremenog plesa. Iako je imao veoma malo plesačkog iskustva, prošao je na audiciji. Pleše četiri godine i dosad je već primio nekoliko nagrada i radio s Matijom Ferlinom, Kajom Lorenci, Gregorom Luštekom i drugim priznatim koreografima.

Gašper Kunšek rođen je 1997. u Jesenicama. Sa četiri godine počeo je s nogometnim treninzima i satovima plesa. Njegova nogometaška karijera bila je veoma obećavajuća, nekoliko puta bio je proglašen najboljim igračem turnira i njegov klub Triglav plasirao se u Nike Cup Challenge u Poljskoj, ali ples je uskoro preuzeo prioritet. Gašper pleše već 14 godina i dosad je dobio nekoliko nagrada. Sudjelovao je u predstavi Pozabaa Ivane Djilas i član je Abismo Crew-a, Urban Roof-a, Hidden Slavic DNA i Body Prachers-a.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat
Kultura nova TZ Istarske županije
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Hina Glas Istre Radio Istra
Donatori
Radenska