logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
TIME TAKES THE TIME TIME TAKES
24.07.2015.

TIME TAKES THE TIME TIME TAKES

Idejni začetnici: Guy Nader & Maria Campos
Režija: Guy Nader
Tvorci i izvođači: Maria Campos, Thais Hvid, Guy Nader, Roser Tutusaus, Magí Serra
Glazba uživo: Miguel Marin
Dizajneri rasvjete: Israel Quintero & Lidia Ayala
Kostimi:Viviane Calvitti, Guy Nader & Maria Campos
Produkcija: Raqscene
Administracija: SMart ib
Menadžment: Ansó Raybaut-Pérès/Agente 129
Koproducent: Mercat de les Flors
Uz potporu: Graner - fàbrica de creació, L'Estruch, CO2 Festival, Paso a 2 and Universidad Carlos III
Zahvaljujemo: Francesco Barba, Charlotte Mathiessen, Fàtima Campos, Miquel Fiol, Alexis Eupierre
Fotograf: Alfred Mauve

TIME TAKES THE TIME TIME TAKES dinamičan je fizički razgovor kroz ponavljanje pokreta i lajtmotiv njihala koje utjelovljuje mehanizme za mjerenje vremena i prostora. Pokreti njihanja razvijaju se u razne susrete i šire prema perpetuum mobile, predlažući vrijeme kao kontinuum. Predstava je nastala iz divljenja prema ritmu i muzikalnosti pokreta. Latentnom, stalnom ritmu koji obilježava protok vremena. Na temelju jednostavnog tjelesnog zadatka kao što je njihanje, nastaje sekvenca kompleksnih mehanizama koji nastaju i nestaju sinergijom petero izvođača. TTTTTT je poetsko i koreografsko očitovanje, fizička, vizualna i zvukovna vježba koja istražuje prostor kao partituru unutar zvuka i pokreta. Trajno iskustvo vremena, vječna sadašnjost ukorijenjena u oblicima i materijalima.

Guy Nader | Maria Campos neovisna je plesna skupina iz Barcelone, osnovana 2006. Libanonac i Španjolka surađivali su na raznim projektima izvođenim na međunarodnim festivalima i u kazalištima, između ostaloga i u Nizozemskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Libanonu i Južnoj Koreji.

Guy Nader diplomirao je dramske umjetnosti na Nacionalnom institutu lijepih umjetnosti pri Libanonskom sveučilištu u Bejrutu. Godine 2010. Za svoj solo Where The Things Hide osvojio je prvu nagradu na međunarodnom festivalu Masdanza, a 2012. dobio stipendiju danceWEB Europe. Djeluje unutar plesnog centra La Caldera u Barceloni. Maria Campos studirala je na SEAD-u u Austriji i diplomirala na amsterdamskoj Školi umjetnosti (MTD) 2003. Radila je, između ostalih, s plesnim skupinama Meekers, Protein Dance, Sol Picó, Angels Margarit/Cia. Mudances.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Ministarstvo kulture RH Istarska županija Co-funded by the EU ACE PICE Kultura nova Općina Svetvincenat TZ Istra Foscari b&b ZKM GEO-ING Fabrika
Medijski pokrovitelji
HINA HRT Večernji.hr Journal Radio Istra rovinj.fm 100% Istra IstraIN Glas Istre
Donatori
bio&bio