logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
SWAN LAKE & TIME TRAVEL 7080
19.07.2014.

SWAN LAKE & TIME TRAVEL 7080

SWAN LAKE

Koreograf / Choreographer: AHN Soo-young

Izvođači / Performers: AHN Soo-young, CHOI Byeong-hun, JO Ju-yeong, LEE Dae-ho, SHIN Won-min

Oblikovanje svjetla / Lighting Designer: CHOI Jae-ho

Kostimi / Costumes: BAE Kyeong-sul

Glazba / Music: Swan Lake, Pyotr Il'yich Tchaikovsky

Oblikovanje zvuka / Music editor: Typhoon-A

TIME TRAVEL 7080

Choreographer / Koreograf: AHN Soo-young

Performers / Izvođači: KIM Gyu-jin, SHIN Chae-long, LEE Dae-ho, SHIN Won-min, YANG Seung-kwan

Oblikovanje svjetla / Lighting Designer: CHOI Jae-ho

Kostimi / Costumes: SEO Jun-hyung

Glazba / Music: Men is Ship, Women is Harbor SHIM Soo-bong, Hotel California The Eagles, I’ll give you my everything LEE Jang-hui, Morning Dew YANG Hui-eun, The Pledge of Allegiance (to the flag), The leopard of Mt. Kilimanjaro CHO Yong-phil,YOON Hyeong-ju & SONG Chang-sik, Reality Richard Sanderson, London Nights London Boys, The Marching & Please Dulgukhwa

Oblikovanje zvuka / Music editor: Typhoon-A

Director / Direktor: AHN Soo-young

Executive Director / Izvršni direktor: KIM Hyung-nam

Production Manager / Producent: GWAK Ah-ram

Uz potporu / Supported by: Arts Council Korea, PAMS, SIDance Festival

SWAN LAKE - Labudovi, koliko se sjećam iz djetinjstva, simbol su otmjenosti i ljupkosti. Kraljevska ljepota, smireni, a čvrsti pokreti... No današnje im je društvo oduzelo njihov dom i prepustilo ih čekanju smrti. Što žele ti labudovi na rubu istrebljenja? Neprozirno, smogom ispunjeno nebo, kilometri i kilometri beskrajnog asfalta i neboderi... Izgubljeni, labudovi bez doma prolaze kroz te sive gradove bola. Labuđe jezero, plesna predstava o suvremenim okolišnim temama, prvi je put postavljena na pozornicu tijekom SiDance Festivala 2011. godine te je osvojila Grand Prix na Međunarodnom festivalu koreografije u Seoulu. Koreograf je rekonstruirao Labuđe jezero Čajkovskog stapajući ga sa stilovima uličnog plesa (poppin i groove hip hopa, power b-boying) i suvremenim kretanjima.

TIME TRAVEL 7080 – pokušava ostvariti putovanje kroz vrijeme pomoću glazbe koju je slušala generacija odrasla u Koreji u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Predstava nam omogućuje pogled na djeliće života u okruženju običaja toga vremena, poput mini suknji, propisa u vezi dozvoljene dužine kose, zabranjenih pjesama i nacionalnih rituala koji su puka formalnost, kao i društvenih nemira poput Gwangju ustanka i demokratskih kretanja. Konačno nam se daje i jedna vizija naše budućnosti. Ova plesna izvedba, s vrsnim plesačima hip hopa i suvremenog plesa, predstavlja nam energičan, skladan grupni ples i originalne solo nastupe kako bi se povezala s publikom na razini emocija. Jaz između pozornice i publike prevladava se vitalnošću hip hopa i izražajnim pokretima suvremenog plesa. Svaki će plesač omogućiti publici doživljaj pojedinčevog smijeha, suza, osjećaj prijateljstva i ljubavi, ponekad prožet radošću, a ponekad sjetom.

AHN Soo-young započeo je svoju plesnu karijeru kao ulični plesač, a debitirao je s Evinim izborom 2007. Sljedeće je godine predstavio svoj solo komad A Choice of a Man u Singapore Esplanade kazalištu. Dobivši velike pohvale za izvedbu Labuđeg jezera u sklopu HIP HOP programa SIDance 2001., njegova je plesna skupina određena za nastup na festivalu Korea Moves početkom ove godine. Tamo su ostvarili ogroman uspjeh a za istu su predstavu rasprodali i sve ulaznice za 13 nastupa u Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj i Engleskoj. Labuđe jezero privuklo je veliku pozornost medija u tim europskim zemljama te izvazvalo izuzetnu medijsku prisutnost u programu News9 KBS-a, glavnog korejskog TV kanala. Nedavno su izveli Time Travel 7080 na sceni HanPAC Rising Star, prilikom čega su se koristili pop glazbom kako bi se povezali s generacijom koju nazivaju Korean 7080 generation (osobe odrasle tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća). Putovanje u sedamdesete i osamdesete živopisno je i duhovito, a AHN je zbog njega dobio nadimak Charlie Chaplin korejskog suvremenog plesa. Ističući se svojom posebnošću kroz raznolike suradničke projekte s iskusnim koreografima poput CHUNG Yeun-soo, umjetnik u usponu stalno prima pozive za nastupe u inozemstvu. Trenutno pohađa doktorski studij plesa na Sveučilištu Sejong, koreografira i radi sa svojom novom plesnom skupinom AHNSOOYOUNG COMPANY (osnovana 2013.).

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska