logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
A PLACE TO BURY STRANGERS
22.07.2013.

A PLACE TO BURY STRANGERS

Koreografija: Roberto Olivan
Plesači: Sol Vázquez, Spela Vodeb, Matias Marré, Felipe Salazar, Roberto Olivan
Dramaturgija: Roberto Magro
Glazba: Laurent Delforge
Oblikovanje svjetla: Manu Martínez
Fotografija: Jesus Robisco
Uz potporu: Institut Ramon Llull
A Place To Bury Strangers vraćanje je polazištu, onome bitnom. U vrijeme globalne prezasićenosti, svima nam je potreban povratak ka onome što doista jesmo i što određuje naše postupke.
Predstava govori o prekretnicama u životu koje svatko od nas može prepoznati iz vlastita iskustva. Neizbježni trenuci u životu ponekad su dobri, ponekad ne tako dobri, ali oni nas tjeraju na introspekciju i spoznaju da je važno živjeti, ali i da je još važnije gajiti nade i snove za budućnost.
Ova je predstava čudesno putovanje u strahove, tjeskobu i nesigurnost, ali i u nade, snove i utopijsku potragu za duhovnim oslobođenjem, sa kojom se suočava suvremeni čovjek. Govori o teškoćama suočavanja s društvom, odnosima, djelomičnom smrću bića, no ponajprije o otkrivanju mjesta na koje pripadamo; na tom mjestu pronalazimo dom bez kuće, osjećamo se bogati bez novca, povezani sa svime i svakim, u dodiru sa svojim stvarnim bićem koji nas vodi ka sreći za kojom neprekidno tragamo.
Roberto Olivan studirao je na Performing Arts Research and Training Studios (PARTS) i svoje prve korake kao profesionalni plesač napravio s prestižnom Rosas Dance Company pod vodstvom Anne Terese de Keersmaeker. Sudjelovao je, između ostaloga, u sljedećim projektima: Just before (1997.) i World Drumming (1998.), I said I i Achertland (1999.). Od 2003, vodi vlastitu kompaniju, Olivan Enclave Dance Company, s kojom je realizirao predstave De Farra (2003.), Homeland (2006.), i Kiosko das Almas Perdidas (2008.). Roberto Olivan, od 2004. godine i voditelj godišnje međunarodne radionice suvremenog plesa Deltebre Dansa, predaje u raznim plesnim školama i centrima diljem svijeta i koreografira za PARTS, Roses i Needcompany, između ostalih.
« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska