logo
13. festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat
Sponzori i medijski pokrovitelji
Newsletter
Prijavi se
Organizator:
Zagrebački plesni ansambl
Hebrangova 36
10000 Zagreb, Hrvatska
Facebook Vimeo YouTube
 
ĐUBRAD PROKLETA!
22.07.2013.

ĐUBRAD PROKLETA!

Režija i koreografija/Concept and choreography: Natalija Manojlović

Koreografija i izvedba/Choreographers and performers: Sara Barbieri (ZPA), Petra Chelfi (ZPA), Ivana Pavlović, Nina Sakić, Karolina Šuša, Martina Tomić (SSP)

Scenografija/Set design: Martina Granić, Natalija Manojlović

Grafičko oblikovanje/Graphic design: Martina Granić

Oblikovanje rasvjete/Light design: Duško Richtermoc

Fotografija/Photos by: Hana Ciliga, Martina Granić, Ana Markić

U suradnji/In cooperation with: UPUH

Ko-produkcija: HIPP, kroz platformu rezidencija u Zagrebačkom plesnom centru

Uz potporu Ministarstvo kulture RH, Gradski ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba

“Projekt je inicijativa šest izvrsnih mladih plesačica, na čiji poziv sam se spremno i počašćeno odazvala. Njihova narudžba odnosila se samo na izvođački sastav, sve ostalo prepustile su mojim odlukama. Prva od njih bila je da temu predstave odaberemo skupa i vrlo lako, odluka je pala na predstavu o Slavenkama. Promišljanje o tome kakva je to predstava o Slavenkama, nizale su se razne asocijacije od Volge do Jadrana, od Peruna do Putina. Od teorije o Slavenima koji su schiave, pa do teorije o slavenskom slovu, slavenskom antitezom došli smo do teorije o Slavenu koji slavi. Slavi uvijek, svakoga i sve, a najžešće onda kada plače. Predstava je posvećena našim bakama i djedovima, junacima koji su svoj borbeni duh usmjeravali u borbe za više ciljeve, a ne samo za puku egzistenciju. Predstavom ne namjeravamo nostalgično žaliti za bivšim vremenima, već reći nešto više o zahtjevima novog društvenog uređenja u kojem nema vremena za pogreške, uzajamnu podršku, emocije a još manje nostalgiju.” Natalija Manojlović, autorica

Natalija Manojlović (1978.) kazališno iskustvo je započela kao plesačica i koreografkinja. Podijeljeni interes za kazalište i ples s vremenom pretvara u specifičan izraz koji razvija u autorskim projektima od 1998. do danas (Virus 0’98, 1998; Oprosti, sam’malo!, 2003; Korozija d.o.o., 2005; Vodoinstalater, 2009 i dr.). U projektu Slučaj &TD (2011) potpisuje režiju i autorski dramski tekst. Diplomirala je psihologiju na Filozofskom Fakultetu u Zagrebu i završila plesnu školu Ane Maletić, a kazališno usavršavanje nastavila je kao suradnica za scenski pokret i asistentica režije u predstavama renomiranih redatelja poput Anočića, Waltla, Brezovca, Taufera, Tomić-Kovačić, Udovički i drugih.

« povratak
U suradnji s
Aerowaves
Uz potporu
Istarska županija Ministarstvo kulture RH Istarska županija Općina Svetvinčenat Ambasada Španjolske
TelepART The Arts Council of Uusimaa Wallonie-Bruxelles International Kultura nova Hrvatska turistička zajednica
TZ Istarske županije Geoing Perinić Sistemi
Medijski pokrovitelji
Jutarnji list Glas Istre Radio Istra Radio Kastav Labin
Donatori
Radenska